MOČ: Saopštenje povodom Dana pobede nad fašizmom

Република Србија, Београд, Цанкарева 6; E-mail: [email protected]; +381 638813783

SAOPŠTENJE POVODOM DANA POBEDE NAD FAŠIZMOM

Danas, nakon 75 godina od pobede nad nacifašističkim okupatorom, izražavamo najdublju zahvalnost borcima NOR-a za nesebično žrtvovanje u borbi protiv najmračnije ideologije koja je pritisnula planetu. Zahvaljujući toj borbi, Srbija se svrstala u vrhove antifašističkog sveta pobednika nad nacifašističkim okupatorima i njihovim saveznicima i ispisala najsvetliju stranicu svoje istorije.

Sve dok nosimo u sećanju podvige i žrtve pripadnika NOP-a u borbi protiv okupatora i njegovih sluga, dok učimo nove generacije o stvarnim akterima pobede, besmrtni puk pobednika će stajati na mrtvoj straži slobode i antifašizma.

Kao što ne smemo zaboraviti – ko su bili oslobodioci i saveznici, ko je bio okupator i saradnici okupatora, tako smo dužni čuvati sećanje na svaku nesebičnu pomoć savremenoj Srbiji u očuvanju slobode, nezavisnosti, teritorijalne celokupnosti i pomoći na prevazilaženju posledica svih nepogoda, uključujući i podršku u borbi protiv aktuelnih pošasti.

Istina je jedna i oduvek neumoljiva, ma koliko je sputavali i devalvirali. Istina je da su oslobodioci i nosioci veličanstvene pobede nad nacifašizmom srpski i jugoslovenski partizani, predvođeni Josipom Brozom Titom. Istina je, da izmišljanje drugih „antifašista“ i „pobednika“ iz redova poraženih snaga pre 75 godina predstavlja grubu laž kojom se želi udahnuti snaga poraženoj zveri u liku nacifašizma, što predstavlja novi zločin sledbenika poraženih snaga.

Ta, fašistička zver se hrani lažima i našim zaboravom!

Dan Pobede nije nikakav dan trgovine ugljem i čelikom, već dan poraza najveće civilizacijske nemani i sveopšte pretnje čoveku. Stoga, ne dozvolimo da senka zaborava pritisne istinu o veličini i lepoti pobede nad fašizmom.

Hvala i slava svim borcima NOR-a i svim žrtvama fašističkog nasilja.

SMRT FAŠIZMU – SLOBODA ČOVEČANSTVU!

U Beogradu dana 8.maja 2020.

PREDSEDNIK:

Ratko Krsmanović

Liked it? Take a second to support Stefan Martinović on Patreon!

Become a patron at Patreon!

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.