Sila Abalaj: Nevine žrtve turske policije i laži državnih medija

CCUkHj8UAAETuVPNedugo nakon što je pripiti policajac udario oklopnim vozilom u kuću u mestu Silopi ubivši dvoje dece koja su spavala, dogodilo se još jedno hladnokrvno ubistvo. Tokom antiterorističke operacije sprovedena je racija u kvartu Kučukčekmedže u Istanbulu prilikom koje je ubijena 18-godišnja Sila Abalaj.

Mediji navode da je policija ubila vođu terorističke organizacije prilikom oružanog sukoba tokom prepada na kuću u kojoj se našla. Prema medijima, ona je sa 14 godina postala član i u toku četiri godine došla do samog vrha organizacije.

Nakon njene sahrane isplivali su na površinu detalji vezani za operaciju. Prema policijskim izvorima, Sila Abalaj nije bila meta racije već se igrom slučaja našla u kući u kojoj se nalazio izvesni Rauf E, militant maoističke gerile TIKKO, kojeg policija traži već neko vreme. Vlasnik kuće je takođe militant ove organizacije, a tu se nalazio sa sinom. Sva trojica su tokom operacije uhapšena.

Što se tiče Sile Abalaj, njen je zločin što se angažovala u kampanji za pravdu za Berkina Elvana, dečaka koji je preminuo od posledica napada policije tokom protesta u parku Gezi. Ona je tom prilikom učestvovala u štrajku glađu, a potom bila i uhapšena.

Liked it? Take a second to support Stefan Martinović on Patreon!

Become a patron at Patreon!

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.