Preživeli TV voditelj: “Sad shvatam kako je to kad ubijamo civile u drugim zemljama!”

Foto: Reuters

 
Pjer Janašak, TV i Radio voditelj koji je preživeo masakr u pariskom Bataklan pozorištu, izjavio je za RT da mu je ovaj događaj promenio pogled na svet zauvek, i da sada shvata kako se osećaju ljudi koji trpe vojne intervenciju Zapada.

Janašak kaže da su teroristi u jednom trenutku razgovarali sa taocima, a jedan od njih je rekao “Ovo je zbog Fransoa Olanda, jer on napada naše zemlje”, kao i da nije čuo nikakve “verske pokliče”, kao što Zapadni mediji tvrde.

On tvrdi da, iako za teroriste oseća samo gađenje, napad na Bataklan ga je naterao da preispita neke stvari o spoljnoj politici svoje zemlje, i shvati da se “kolateralna šteta” u vojnim akcijama u dalekim zemljama sastoji se od pravih ljudi, koji zaista ginu.

“Želim da kažem nešto stvarno strašno, i opet, moje misli idu porodicama žrtava, ali naše vlade ubijaju nevine ljude – to je istina, i znamo da je tužno, ali mi ne razmišljamo o tome, mi samo razmišljamo o sebi. To nije izgovor, ja mrzim teroriste, i ne želim da kažem dobre stvari o njima, ali to je istina, mi ubijamo nevine ljude sve vreme, jer nam je samo stalo do stvari koje mi smatramo dobrim, kao što je Zapadni način života. Svakom treba biti dozvoljeno da živi kao da hoće, ako poštuju jedni druge. To je sve”, kaže Janašak a prenosi RT.

Janašak je uspešan i popularan TV voditelj, a kakvu će reakciju njegovi komentari izazvati u medijima, ostaje da se vidi.

 

Liked it? Take a second to support Ana Ružić on Patreon!

Become a patron at Patreon!

4 Responses to Preživeli TV voditelj: “Sad shvatam kako je to kad ubijamo civile u drugim zemljama!”

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.