Svi žele u Evropu a on traži deportaciju u Iran

Foto: Bruce Adams/Daily Mail

 
Iranski imigrant je ušetao u policijsku stanicu i zatražio da bude deportovan – jer mu je “dosta života” u Mančesteru.

Araš Arija, 25, rekao je da očajno želi da napusti Britaniju zbog nepristojnosti, nasilja i rasizma.

Araš je u policijskoj stanici rekao policajcima da je u Velikoj Britaniji već deset godina, da se konstantno bori da nađe i zadrži posao, i da je siguran da u toj zemlji ne može da ostvari svoje snove.

On je rekao: “Ljudi Mančesteru nisu gostoljubivi…previše je rasizma, nasilja…stresa. Radio sam dugo kao konobar, potom kao barmen, sada ne mogu da nađem posao…ne želim socijalu, želim da zarađujem”.

Gospodin Arija je rekao da želi da se vrati u svoj rodni grad Širaz, na jugozapadu Irana, i zahteva da mu se vrati iranski pasoš.

Nakon što je vest dospela u britanske medije, korisnici drušvene mreže Tviter zbijali su šale na račun grada Mančestera, koji važi za jedan od najnebezbednijih gradova u Britaniji: “Deset godina u Mančesteru? Zaboravite deportaciju – dajte čoveku medalju”.

Policija je saopštila da je gospodin Arija uhapšen nakon što je vikao na policijske službenike, ali je kasnije pušten iz pritvora bez optužbe.

Portparol iranske ambasade u Londonu, reka je  da će gospodin Arija morati da bude intervjuisan pre nego što mu se dozvoli da se vrati u zemlju, ali i da će mu ambasada ponuditi konzularnu pomoć ako sa njima stupi u kontakt.

Ambasada kaže da će gospodinu Ariji biti izdata važeća putna isprava, ali bez naznaka na koliko dugo.

 

 

Liked it? Take a second to support Milica Nikolić on Patreon!

Become a patron at Patreon!

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.